Çanakkale Web Haber

Turgay Kılıç'tan Çanakkale Turizmine Yeni Vizyon: "Deneyim Rotaları" Projesiyle 12 Ay Turizm Hedefi

  • Turgay Kılıç'tan Çanakkale Turizmine Yeni Vizyon: "Deneyim Rotaları" Projesiyle 12 Ay Turizm Hedefi
İş dünyası
01 Ağustos 2026

Turgay Kılıç'tan Çanakkale Turizmine Yeni Vizyon: "Deneyim Rotaları" Projesiyle 12 Ay Turizm Hedefi
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkan Adayı Turgay Kılıç, turizmde yeni bir dönemin kapısını aralayacak "Turizmde Deneyim Rotaları" projesini açıkladı. Tarih, kültür, gastronomi ve doğayı aynı çatı altında buluşturmayı hedefleyen proje ile Çanakkale'nin turizm gelirinin artırılması, ziyaretçi profilinin güçlendirilmesi ve turizmin yılın 12 ayına yayılması amaçlanıyor.

Turgay Kılıç'tan Çanakkale Turizmine "Deneyim Rotaları" Hamlesi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkan Adayı Turgay Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında açıkladığı projelerine bir yenisini daha ekledi. Kılıç, "Turizmde Deneyim Rotaları" adıyla hazırladıkları projeyle Çanakkale'nin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini yalnızca ziyaret edilen değil, deneyimlenen bir turizm modeline dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Çanakkale'nin dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olabilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Kılıç, bu potansiyelin ekonomik değere yeterince dönüştürülemediğine dikkat çekti. "Bugün destinasyonlar sadece gezilen yerler olmaktan çıktı; insanlar gittikleri şehirleri yaşayarak keşfetmek istiyor" diyen Kılıç, Çanakkale'nin tarihini, gastronomisini, bağcılık kültürünü, sanatını, doğasını ve denizini birbirini tamamlayan tematik deneyim rotalarıyla buluşturacaklarını ifade etti.

Hedef Daha Fazla Turist Değil, Daha Fazla Katma Değer

Kılıç, projenin temel amacının yalnızca ziyaretçi sayısını artırmak olmadığını vurgulayarak, turizm ekonomisine daha fazla katkı sağlayacak bir ziyaretçi profili oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Projeyle birlikte daha uzun süre konaklayan, yerel ürünleri tercih eden, kültürel etkinliklere katılan ve şehir ekonomisine daha yüksek katkı sunan turistlerin Çanakkale'ye çekilmesinin amaçlandığını belirten Kılıç, bunun esnaf, üretici ve turizm işletmeleri açısından da önemli bir ekonomik hareketlilik oluşturacağını dile getirdi.

Turizm 12 Aya Yayılacak

Hazırlanacak tematik deneyim rotalarıyla;

Turizm sezonunun yılın 12 ayına yayılması,
Ortalama konaklama süresinin artırılması,
Kişi başına düşen turizm harcamasının yükseltilmesi,
Yerel üreticiler, esnaf ve işletmelerin turizmden daha fazla pay alması,
Çanakkale'nin ulusal ve uluslararası turizm pazarında güçlü bir marka haline gelmesi hedefleniyor.

Troya'dan Kaz Dağları'na Uzanan Deneyim Ağı

Turgay Kılıç, Çanakkale'nin her ilçesinin kendine özgü turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek, oluşturulacak rotaların şehrin tüm değerlerini kapsayacağını ifade etti. Troya'dan Assos'a, Gelibolu Yarımadası'ndan Bozcaada ve Gökçeada'ya, Kaz Dağları'ndan yöresel gastronomiye kadar birçok değerin ortak bir turizm vizyonu altında buluşturulacağını belirten Kılıç, ziyaretçilerin Çanakkale'yi birkaç saatlik bir gezi noktası yerine günlerce keşfedilecek bir deneyim destinasyonu olarak görmesini amaçladıklarını söyledi.

"ÇTSO Destinasyon Gelişiminde Öncü Rol Üstlenecek"

Turizmde sürdürülebilir başarının yalnızca tanıtımla sağlanamayacağını vurgulayan Kılıç, ÇTSO'nun kamu kurumları, belediyeler, üniversite, turizm sektörü ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde hareket edeceğini kaydetti. ÇTSO'nun sadece üyelerine hizmet sunan bir kurum olmanın ötesine geçerek Çanakkale'nin ekonomik geleceğine yön veren bir vizyon merkezi haline geleceğini ifade eden Kılıç, "Turizmde Deneyim Rotaları" projesinin ortak akıl anlayışıyla hayata geçirileceğini söyledi.

"Çanakkale İçin Büyük Düşünüyoruz"

Basın açıklamasının sonunda seçim vizyonunu özetleyen Turgay Kılıç, kısa vadeli çözümler yerine gelecek nesillere değer katacak projeler geliştirdiklerini belirterek şu değerlendirmede bulundu:"Çanakkale'nin sahip olduğu eşsiz mirası güçlü bir turizm ekonomisine dönüştürmek, şehrimizi deneyim turizminin örnek destinasyonlarından biri haline getirmek istiyoruz. Çünkü biz Çanakkale için büyük düşünüyoruz. Şimdi değişim zamanı."

Etiketler: 
turgay kılıç
ÇTSO Başkan Adayı
çanakkale turizmi
Turizmde Deneyim Rotaları
Çanakkale turizm projesi
deneyim turizmi
Çanakkale ekonomi
Troya
Assos
Bozcaada