Çanakkale Web Haber

ÇANAKKALE 56 SAATLİK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI BÖYLE GEÇİRDİ

  • ÇANAKKALE 56 SAATLİK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI BÖYLE GEÇİRDİ
Gündem
07 Aralık 2020

ÇANAKKALE 56 SAATLİK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI BÖYLE GEÇİRDİ

Haftaiçin’ de Bilim Kurulu toplantısının yapılacağı duyulduktan sonra tüm gözler toplantı bitiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın yapacağı açıklamaya çevrildi. Toplantımı bitimde kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bellenen açıklamayı yaptı. Corovavirüs vaka saylarının hızla arttığını ve alınan önlemleri daha da arttırıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan  haftaiçi’ de saat 21.00 İla ertesi sabah 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını ifade etti. Erdoğan, haftasonlarında  ile Cuma günleri saat 21.00’ de başlayacak olan sokağa çıkma kısıtlaması “Tam Kapanma” diye isimlendirilen, Cumartesi ve Pazar günlerini’ de kapsayacak, 56 sat sürecek sokağa çıkma kısıtlamasının başlayacağını ve  sokağa çıkma kısıtlamasının da pazartesi sabahı saat 05.00’ e kadar devam edeceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Coronavirüs önlemlerini arttıran bazı maddeleri de canlı yayında yaptığı konuşmada açıklarken. Salı günü saat 21.00 itibari ile haftaiçi uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Cuma gününe gelindiğinde ise tüm haftasonunda uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeni ile vatandaşlar hazırlık yaptı. Çanakkale’ de Cuma günü hareketli geçti özellikle marketler haftasonu için alışveriş yapan Çanakkaleliler ile doldu. Fırınlar ise fazla ekmek alınması nedeni ile adeta ekmek satmaya yetişemedi. Cuma günü ket merkezinde kurulan Cuma Pazarında ise özellikle yeni çalışma düzenlemesi ile saat 16.00’ya kadar çalışan memurlarında işten çıkması ile sebze ve meyve reyonlarında yoğunluk yaşandı. Bazı reyonlarda sebze ve meyvenin kalmadığı gözlemlendi. Çanakkaleliler iki gün sürecek olan sokağa çıkma yasakları nedeni ile tüm Türkiye’ de olduğu gibi gereğinden fazla alışveriş yaptı. Cuma gün yasakların başlamasına 4 saat kala marketlerde fırınlarda bakkallarda ekmek kalmadı. Saatler 21.00’i gösterdiğinde ise haftasonu’nu da kapsayacak olan ve Pazartesi sabahı saat 05.00’ te sona erecek olan sokağa çıkma yasağı başladı. Yasağın başlaması ile birlikte Çanakkale sokakları adeta paket servis yapan motosiklet ve araçlara kaldı. 21.00’dan itibaren emniyet güçleri sokağa çıkma yasakları nedeni le caddelerde, sokaklarda ve meydanlarda nöbet tuttu. Sadece hastaneye yada nöbetçi eczaneye giden vatandaşlara izin verildi.

YASAĞIN İLK GÜNÜNDE SOKAKLAR YOLLAR VE CADDELER BOŞKALDI

Yasağı ilk günü olan Cumartesi günü ise sokaklar caddeler bonboştu. Yasağı fırsat bilen Çanakkale Belediyesi Demircioğlu caddesinden iskele meydanına kadar giden yolda trafik işaretlerini yenileme çalışması yaptı. Fırınlar, büfeler, bakkallar ve marketler açıktı. Vatandaşlar Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar yürüyüş mesafesindeki satış yerleri giderek başta ekmek olmak üzere ihtiyaçlarını satın aldılar. Emniyet kuvvetleri ve motosikletli polisler sokakaralarında da sokağa çıkma kısıtlamalarına uyulup uyulmadığını kontrol ettiler. Ayrıca yaya olarak kent merkezini dolaşan devriyelerde alışveriş için sokağa çıkan vatandaşların alışverişlerini bitirip evlerine dönmeleri konusunda Çanakkalelileri uyardılar. Saat 17.00’a kadar yürüyüş mesafesinde olmak kaydı ile vatandaşların acil ihtiyaçları için alışveriş yapmalarına müsade edildi. Sokağa mazeretsiz ve acil kuralları dışında çıkanlara 3.150 TL idari para cezasınında kesilecek olması yasak ihlallerini engelledi. Çanakkale sokak köpekleri, kediler ve sahilerde martılara kaldı. Bu arada haftasonu sokağa çıkma yasağı nedeni ile Çanakkale belediyesi ve hayvan severlerin sokaklara bol miktarda  su ve mama koydukları da gözlerden kaçmadı.

YASAĞIN İLK GÜNÜNDE BALIK TUTMAYA ÇIKINCA CEZA YEDİ

Çanakakle2de sokağa çıkma yasağının ilk günü olan cumartesi günü Çanakkale’lilerin sokağa çıkma yasaklarına uyduğu gözlendi. Ancak yasakları yanlış anlayanlarda vardı. Cumartesi gününü güzel havasını kordan da balık tutarak geçiririm diyerek olta takımlarını yanına alarak kordona gelen Hasan Zeybek bisiklentinden indi, olta katımını hazırladı, oltasının ucuna yenini taktı ve güzel havada          balık tutmanın zevkini yaşadı. Ancak Zeybek2in bu keyfi uzun sürmedi karşısında emniyet kuvvetlerini gören Zeybek şaşırdı. Vatandaşların ihbarı ile kordanda balık tutan Hasan Zeybek’in yanın gelen emniyet kuvvetleri zeybeği sokağa çıkma kısıtlamasına uymadığından dolayı ceza keseceklerini söylediler. Emniyet kuvvetlerinin gelmesi ile oltasını toplayan zeybek sokağa çıkma kısıtlamasının gece 21.00 ve ertesi sabah’ta saat 05.00 olduğunu bildiğini ifade ederek “tüm haftasonu dışarı çıkma kısırlaması olduğunu bilem yasağı  ihlal edermiyim” dedi. Emniyet kuvvetleri dışarı çıkma yasağını ihlalden Hasan Zeybek’ e tutanak tuttular. Benzer bir olayda Pazar günü Çanakkale’nin Ezine İlçesinde yaşandı. Sokağa çıkma kısıtlamasının 2. Günü olan Pazar günü Ezine’ de sokağa çıkan sadettin isimli vatandaş emniyet kuvvetlerine yakalandı. Sadettin isimli vatandaş “İşim olduğu zaman da çıkmayayım” sorusu üzerine emniyet kuvvetleri vatandaşa sadece yürüyüş mesafesindeki bakkal ve marketlere ve acil durumlarda eczane ve hastaneler  gidilebileceği uyarısında bulundu.

56 SAATLİK SOĞKAĞA ÇIKAM KISITLAMASINDA EN ACI HABER ÇIPLAK KÖYÜNDEN GELDİ

Çanakkale’de 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında büyük bir asayiş olayının olmamasına sevinirken Çanakkale Merkeze bağlı Çıplak köyünden gelen cinayet haberi üzüntü yarattı. Pazar sabahı saat 07.30 sıralarında meydana gelen olayda Çıplak köyünde yaşayan Kazım Vural, tartıştığı eniştesi Nusret Adıgüzel'i kafasına demir çubukla vurarak öldürdü. Olayın hemen ardından ihbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak kafasına demir çubuk ile darbe alan Nusret Adıgüzel’in hayatını kaybettiği belirlendi. Savcının olay yerini incelemesinin ardından  Nusret Adıgüzel'in cansız bedeni Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazım Vural ise jandama tarafından gözaltına alındı.

Etiketler: 
ÇANAKKALE 56 SAATLİK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI BÖYLE GEÇİRDİ